Voor de juiste waardebepaling van uw woning

De aankoop van een pand is een grote investering waarbij over veel dingen moet worden nagedacht. Wat heeft u te besteden, komt u in aanmerking voor een hypotheek en waar moet een huis aan voldoen? En dan doelen wij niet alleen op uw wensen maar vooral of alle gegevens kloppen. Denk aan de staat van het pand en of de aangeboden verkoopprijs overeenkomt met de waardebepaling. Deze waardebepaling, ofwel taxatie, laat u uitvoeren door Vernooij Makelaardij & Taxaties. Zo weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt. Daarnaast kunnen wij u ook in het aankoopproces bijstaan als makelaar. 
 

Uw makelaar en taxateur voor de regio Nijmegen en Arnhem

Uw makelaar tijdens het aankoopproces

Een huis kopen is waarschijnlijk de grootste investering van uw leven, dus de uiteindelijke keuze moet de juiste zijn. Er zijn veel vragen die bepalend zijn voor de uiteindelijke aankoop. Is de vraagprijs te hoog? Hoe is de bouwkundige staat van het pand? Hierbij kan een ervaren aankoopmakelaar als Vernooij Makelaardij veel voor u betekenen. We hebben kennis van de regio Nijmegen en Arnhem, de huizenmarkt en stellen uw belang voorop.

Wij brengen mogelijk verborgen gebreken aan het licht en stellen de juiste waarde van de woning vast. Zo betaalt u niet te veel voor de woning en wordt u niet met extra kosten achteraf geconfronteerd.

Koopakte
Wanneer wordt overgegaan tot aankoop, wordt een koopakte opgesteld. Hierbij zorgen wij ook voor notariële begeleiding. Vlak voor de eigendomsoverdracht verrichten wij samen met u nog een laatste inspectie. Zo beoordelen we of de woning zich daadwerkelijk in de staat bevindt waarin u deze heeft gekocht en worden de meterstanden opgenomen. Na de inspectie gaan we naar de notaris voor de definitieve overdracht.

Prijs
Vernooij Makelaardij & Taxaties voert de aankoopbegeleiding uit voor een vast tarief.
U betaalt: €1250,- inclusief btw. 
 

Taxatie

De taxatie is een objectieve waardebepaling van het pand. Voor het afsluiten van een hypotheek (met of zonder NHG) of wanneer u wilt verbouwen heeft u in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle banken in Nederland.

Het Taxatierapport bestaat onder andere uit:

  • De taxatiewaarde
  • De oppervlakte en inhoud van het pand volgens de NEN2580-norm
  • Een begrijpelijke onderbouwing waarin bijvoorbeeld de onderhoudsstaat, wijkgegevens, gebruikte materialen en kadastrale gegevens zijn opgenomen
  • Modelmatige waarden van vergelijkbare huizen
  • Diverse foto’s van de woning

Het NWWI
In 2009 is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) opgericht. De instelling ziet toe op de kwaliteit en betrouwbaarheid van woningtaxaties. Verschillende Banken vragen specifiek om taxatierapporten opgesteld door taxateurs aangesloten bij het NWWI. Wij kunnen NWWI-rapporten voor u opstellen.